Tall Ships Races 2021 – Inställt…

Tall Ships Races 2021 som var planerat mellan 26 juni och 3 augusti, ÄR INSTÄLLT PGA PANDEMIN.

Under dessa sex veckor kommer tävlingarna att besöka Klaipeda, St Petersburg, Tallinn, Mariehamn och Szczecin …

Vi är glada över att Tall Ships Race kommer till Östersjön och framför allt Mariehamn för att fira sitt 65-årsjubileum.

Under 2021 kommer flottan besöka fem fantastiska hamnar med tre tävlingsetapper och ett ”Cruise-in-Company”. Klaipeda och Szczecin är båda regelbundna etappmål i Tall Ships Races, som har varit värd totalt sju gånger. Tallin, Estland, Mariehamn, Åland och St Petersburg, Ryssland, har också varit värd för flottan tidigare och alla fem hamnarna ser fram emot att välkomna dem igen.

Under ”Tall Ships Races 2021” kommer de stora segelfartygen åter igen återvända till den magnifika och utmanande Östersjön.

Med början i Klaipeda, Litauen, den 27 juni, kommer flottan att tävla 440 sjömil till St. Petersburg, Ryssland. Flottan avgår sedan St. Petersburg den 10 juli för ett ” Cruise-in-Company” som besöker hamnar och inlopp längs den pittoreska finska kusten till hamnen i Estlands huvudstad Tallinn.

”Från Tallinn kommer Race två att täcka ett 140 sjömils-avstånd till Mariehamn, Åland, en stad med en lång och stolt tradition att segla, och har smeknamnet “Port of the last windjammers” eftersom det en gång var hem för världens största oceaniska segelfartyg. Mariehamn var först värd för Tall Ships-flottan 1988.

”Seriens sista lopp tar flottan söderut genom Östersjön till Szczecin, Polen, ett avstånd på 400 sjömil. Effekterna av Tall Ships har bidragit till att ge staden till ett livligt segelfokuserat samhälle, vilket kommer att ge den perfekta finalen på Tall Ships Race 2021.

 

Fler Videofilmer från Youtube

En tanke om “Tall Ships Races 2021 – Inställt…

Lämna ett svar