Returer

Returer accepteras i upp till 30 dagar efter leveransdatum för full återbetalning av produkten. Fraktkostnader återbetalas inte. Återbetalningar för varor görs till det kort du betalade ordern med eller annan ursprunglig betalningsmetod.

All försäljning är slutgiltig för varor markerade som “utförsäljning” och “outlet”. Dessa varor kan du inte returnera.

Returer och byten accepteras inte för internationella order utanför EU.

Om din beställning innehåller felaktiga eller defekta artiklar, vänligen kontakta oss inom tre arbetsdagar efter leveransen så löser vi gärna problemet. Vårt kundtjänstteam finns tillgängligt måndag – fredag, 09.00-17.00 och kan nås på +358 18 4452303 eller info@aland.se Alla returnerade varor måste vara oanvända och otvättade. Alla returnerade produkter som visar tecken på tvätt eller slitage kommer inte att återbetalas och kommer att doneras till en lokal välgörenhet.

Om varor återlämnas efter 30-dagarsperioden, eller på annat sätt inte är berättigade enligt vår policy (som t.ex. “utförsäljning”, “special-beställning” eller “internationell”), kommer en tillgodosumma på Åland Online att utfärdas endast för kostnaden för varorna. Skatt och fraktkostnader återbetalas inte. Den returnerade produkten kommer att säljas till någon annan eller doneras vid mottagandet och du är inte berättigad till ett nytt utskick av varorna.

Det kan ta 3-4 veckor behandla din retur eller ditt byte.
Om du behöver ett byte tidigare än 3-4 veckor, gör helt enkelt en ny beställning på nätet och returnera de oönskade varorna för en återbetalning.

Om det skulle uppstå några problem eller frågor gällande din retur eller ditt byte, kommer vi att kontakta dig via e-post. Var noga med att lägga till Åland Online till din lista över godkända avsändare som vissa e-postleverantörer kan filtrera som spam.

För att returnera objekt, anmäl ditt ärende här och fyll i alla fälten noggrant för snabbast möjliga behandlingstid. Vänta tills du får ett återrapporteringsnummer.
Vi godkänner inga returer utan att ett ärendenummer skapats och godkänts.

Länk till Returansökan

Åland Online ansvarar inte för förlorade eller skadade returpaket, och vi rekommenderar att du väljer en leveransmetod med försäkring och spårning. Kunden ansvarar för alla returfraktskostnader.
Om du ska byta varan täcker Åland Online kostnaderna för frakten av den nya varan till dig och till den ursprungliga adressen.