Tall Ships Races 2024

Tall Ships Races 2024

Under dessa sex veckor kommer tävlingarna att besöka Klaipeda, Helsingfors, Tallinn, Mariehamn och Szczecin …

Vi är glada över att Tall Ships Race kommer till Östersjön!

Under 2024 kommer flottan besöka fem fantastiska hamnar med tre tävlingsetapper och ett ”Cruise-in-Company”. Klaipeda och Szczecin är båda regelbundna etappmål i Tall Ships Races, som har varit värd totalt sju gånger. Tallin, Estland, Mariehamn, Åland och Helsingfors.

Under ”Tall Ships Races 2024” kommer de stora segelfartygen åter igen återvända till den magnifika och utmanande Östersjön.

Med början i Klaipeda, Litauen, den 27 juni, kommer flottan att tävla i Östersjön med stopp i Helsingfors, Tallin, Åbo och inte minst i Mariehamn på Åland, en stad med en lång och stolt tradition att segla, och har smeknamnet “Port of the last windjammers” eftersom det en gång var hem för världens största oceaniska segelfartyg. Mariehamn var först värd för Tall Ships-flottan 1988.

”Seriens sista lopp tar flottan söderut genom Östersjön till Szczecin, Polen, ett avstånd på 400 sjömil. Effekterna av Tall Ships har bidragit till att ge staden till ett livligt segelfokuserat samhälle, vilket kommer att ge den perfekta finalen på Tall Ships Race 2024.

 

Fler Videofilmer från Youtube

En tanke om “Tall Ships Races 2024

Lämna ett svar